La Guàrdia Urbana ha desallotjat aquest dissabte a la nit un total de 1.199 persones a Barcelona, una de les xifres més altes des de l’inici del toc de queda i les restriccions pel coronavirus. Ho han fet durant la nit de dissabte i la matinada de diumenge en botellades al carrer i també en cinc festes il·legals a espais privats. Als carrers s’han desallotjat 630 persones i 569 en les festes il·legals que s’han detectat en dos locals de la ciutat i també en domicilis privats.

Segons l’Ajuntament, els espais públics on s’ha produït aquest tipus d’activitat són “els habituals”. Per exemple, el MACBA, els Jardins de les Tres Xemeneies o el passeig de Lluís Companys.

Augment de festes il·legals

Fa unes setmanes, el conseller d’Interior, Miquel Sàmper, ja va mostrar preocupació per l’augment de festes il·legals. De fet, aquest ha estat un dels caps de setmana amb més desallotjaments des de l’inici de les restriccions, a banda de Setmana Santa.

Últim cap de setmana amb bars tancats

Aquest serà l’últim cap de setmana amb bars i restaurants tancats als vespres. A partir del diumenge 9 de maig, hi haurà nou horari per a la restauració de Catalunya, que podrà tornar a servir sopars tant dins els establiments com a les terrasses fins a les 23 h.