Èxit absolut en el primer cap de setmana amb els parcs de jocs infantils, coneguts com “chiquiparks”, oberts després de més de mig any sense activitat com a conseqüència de les mesures per frenar l’expansió de la covid. Al parc infantil Planeta Màgic, a l’Eixample, han penjat el cartell de complet aquest dissabte i algunes famílies han hagut d’esperar per poder accedir al recinte, en bona part per les limitacions d’aforament.

Aforament del 30 % i sense restauració

El Procicat va autoritzar la reobertura dels espais infantils lúdics d’interior a partir de dilluns amb un aforament del 30 % i sense oferir servei de bar. Aquesta mesura, però, no acaba d’agradar als propietaris d’aquests espais. El president de l’Associació d’Empresaris de Parcs Infantils de Catalunya, Carles Durdan, reclama el mateix tracte que els locals de restauració que hi ha a l’exterior per evitar que les famílies surtin fora a consumir.

Mesures higièniques per evitar contagis

Alguns dels pares i mares que han accedit a aquests parcs infantils expliquen que “la por al contagi sempre hi és”. Tot i això, asseguren que les mesures higièniques per evitar la transmissió de la covid estan ben presents i consideren que aquests espais són una bona alternativa perquè els infants puguin esbargir-se en un dia plujós com el d’avui.