Aquest diumenge els Cinemes Girona, del carrer de Girona, han obert les portes per als més menuts. S’hi han projectat les dues últimes pel·lícules de l’edició 2021-22 del Cicle de Cinema dels Drets dels Infants, que se sol celebrar els caps de setmana de novembre però que, enguany, arran de la pandèmia del coronavirus s’ha hagut d’endarrerir fins a l’abril. Es tracta d’una oportunitat lúdica i educativa que dona eines als més petits per identificar i exterioritzar les emocions a través del cinema.

“A Barcelona els infants no esteu sols”

El cicle de cinema en família sempre segueix una temàtica transversal i la d’aquest any té molt a veure amb la pandèmia i les emocions. Sota el lema “A Barcelona els infants no esteu sols” poden reconèixer en els personatges —de pel·lícules que no s’escullen a l’atzar— situacions que a vegades els costa exterioritzar. D’aquesta manera en poden parlar posteriorment a l’aula o amb la família.

Una pel·lícula que desperti en els nens la reflexió i les ganes de parlar a casa sobre qüestions que són d’interès per a les seves necessitats vitals, per poder créixer d’una manera sana i desenvolupar-se com a persones.
Carme Mayugo, coordinadora del Cicle de Cinema dels Drets dels Infants

La primera vegada que van al cinema

Per a alguns alumnes de P3, com ara en Jun i en Lucas, ha estat la primera vegada que han trepitjat un cinema. Amb la pandèmia encara no havien tingut l’oportunitat de veure una pel·lícula a la gran pantalla. La Nara, la mare d’en Jun, ha explicat a betevé que en tenien moltes ganes. “La pel·lícula ja l’hem vista a casa, però ens fa il·lusió veure-la aquí, és diferent”.

La Carmen, la mare d’en Lucas, per la seva banda ha destacat que es tracta “d’una oportunitat per fer activitats culturals fora de casa i, a més a més, perquè s’ajuntin els nens fora l’escola”.

El Cicle de Cinema dels Drets dels Infants tornarà el curs 2021-22 en la seva data habitual: els caps de setmana de novembre, i es dedicarà al dret a la salut dels infants.