La vesprada d’aquest dissabte, un dispositiu policial conjunt entre Mossos d’Esquadra i Guàrdia Urbana ha buidat el passeig del Born de ciutadans que no respectaven les mesures de seguretat anticovid. Segons fonts de l’Ajuntament, el cos policial municipal ha interposat 57 denúncies, de dijous a dissabte. Una xifra inferior a d’altres caps de setmana.

Es tracta d’un dispositiu que ja va anunciar el Departament d’Interior en funcions contra el “botellón”, molt recurrent en aquest punt de la ciutat els caps de setmana.

Cap a dos quarts de set del vespre, quan els bars de la ciutat ja han tancat, més d’un centenar de persones —sense respectar la distància de seguretat— s’agrupen al passeig del Born per menjar i beure. És per això que diversos efectius policials dels Mossos d’Esquadra i de la Guàrdia Urbana s’hi han presentat i han interposat multes contra aquelles persones que no complien les normes. També han dirigit diverses advertències a restauradors i clients que serveixen i consumeixen menjar o begudes per emportar a les portes dels establiments.

La majoria, persones joves —i algunes estrangeres, sobretot franceses i italianes—, finalment, amb la presència policial, s’ha dispersat pels carrers dels voltants i les brigades de neteja municipal han hagut de desinfectar la zona, que ha quedat plena de llaunes i residus.

Més “botellón” al passeig de Lluís Companys

Aquest dispositiu conjunt de Guàrdia Urbana i Mossos també ha actuat a la plaça dels Àngels, davant del MACBA, un altre punt habitual d’aglomeracions. Després, els agents s’han desplaçat fins al passeig de Lluís Companys, a tocar de l’Arc de Triomf.

Un centenar de persones, aproximadament, distribuïts en grups al llarg del passeig, bebien sense mascareta i sense respectar les distàncies de seguretat. Diverses furgonetes dels Mossos d’Esquadra i vehicles de la Guàrdia Urbana han pentinat la zona per dispersar-los. A través de megafonia han avisat que “per mesures covid” calia desallotjar la zona. Algunes de les persones que feien botellades s’han enfrontat als agents, però han acabat marxant uns minuts després.