La campanya de vacunació prem l’accelerador a Catalunya i ha arribat, aquest cap de setmana, a un 11 % de la població amb la pauta completa i un 24 % de ciutadans que han rebut la primera dosi del vaccí.

A la Fira de Barcelona, un dels punts de vacunació massiva que ha habilitat el departament a Catalunya, de divendres a diumenge s’han administrat 2.000 dosis diàries. Es tracta de dosis de Pfizer que es posen a persones que estan en la franja d’entre 70 i 79 anys.

La vacuna bona és la que et posen

El ritme de vacunació en aquest espai aquest diumenge ha estat molt fluid, i no s’hi han registrat esperes llargues. Fins a aquest punt proper a la plaça d’Espanya s’hi han desplaçat sobretot barcelonins, però també alguns ciutadans de fora de la ciutat, per evitar esperes al seu lloc de residència: “Visc a Cerdanyola però allà tardaran més. Quan vaig veure l’enllaç, vaig demanar hora”, explica l’Hermínia.

Un dels veïns que s’hi han apropat, Juan Heras, ha volgut destacar la importància de vacunar-se: “El més important en aquest cas no és preguntar-se quina vacuna t’administren. La vacuna bona és la vacuna que et posen, independentment de marques“. Acabada de vacunar, María Luisa López afirma: “Estic molt més tranquil·la i estic esperant amb ànsia la segona i les que siguin, perquè aquest virus és molt traïdor”.

El punt més gran de Catalunya

La Fira té capacitat per ampliar el nombre de dosis diàries administrades —fins a 6.000 al dia— i afirmen que, quan funcioni a ple rendiment, serà el punt de vacunació més gran de Catalunya, que permetrà vacunar 120.000 persones a la setmana.

Lourdes Carrés, coordinadora d’aquest punt vacunació, explica que la capacitat de l’espai s’ampliarà a mesura que arribin més dosis: “Ens diuen les vacunes que ens arriben i els grups de població que hem de vacunar i ens organitzem segons aquest criteri”.