Després d’estar set mesos tancat, el tren del Parc del Castell de l’Oreneta ha tornat a circular aquest diumenge. Eren molts els usuaris que ho estaven esperant amb ganes, sobretot els més petits, que ho han viscut amb molta il·lusió. La reobertura va ser aquest dissabte, però la pluja ha retardat l’activitat un dia.

Aquest diumenge, la vintena de trens de petit format han tornat a circular plens pels més de 670 metres de vies que hi ha al parc i s’ha recuperat així un dels punts més emblemàtics per als nens de Sarrià.

L’octubre de l’any passat, el Centre d’Estudis – Modelisme Vapor Barcelona va haver de tancar el circuit. 40 anys després d’haver iniciat l’activitat, l’Ajuntament li reclamava una llicència que l’associació no tenia. Ara això ja s’ha solucionat, i Parcs i Jardins li ha donat l’autorització per poder tornar a obrir.

El que no està resolt, i queda pendent, és el deute que té l’associació amb l’Ajuntament des de fa diversos anys pel cànon d’utilització de l’espai. Per tant, l’associació encara té un deute de 40.000 euros amb el consistori, però es mostren tranquils perquè l’aniran pagant a mesura que vagin tenint ingressos.

“Nosaltres consideràvem que aquest cànon era abusiu donat que nosaltres som voluntaris, aquí no hi ha sous. Vam arrossegar un deute que reconeixem i que liquidarem mentre puguem i tinguem activitat”, explica Josep Miquel Arregui, president del Centre d’Estudis – Modelisme Vapor Barcelona.