El candidat de TriasxBCN a les eleccions municipals del 2023 a Barcelona, Xavier Trias, s’ha mostrat “encantat” que Jaume Collboni (PSC) el faci alcalde si és la llista més votada el 28-M. Ho ha dit des del Cercle d’Economia, poques hores després que el socialista hagi admès per primera vegada que “és clar”, que “respectarà la llista més votada” que surti de les urnes.

Si el senyor Collboni diu això, jo me’l crec i el felicito. M’omplirà de satisfacció que em doni suport. Estic encantat”
Xavier Trias, candidat de TriasxBCN a l’alcaldia

Trias també ha respost a l’atac que li ha fet Collboni per intentar aglutinar sota “la mateixa manta” els votants independentistes i els moderats: “De moment hi hem cabut tots, és una llista plural de gent bona que vol que Barcelona funcioni.” En aquest sentit, l’exalcalde i candidat a les municipals ha avisat que “Collboni deu creure que ens presentem per a altres coses, però ens presentem per guanyar la ciutat i gestionar Barcelona”.

Colau “ha badat” amb els 120 pisos turístics

Trias també ha carregat contra el govern d’Ada Colau —i, en concret, contra la tinenta d’alcaldia d’Urbanisme— pels 120 pisos turístics del carrer de Tarragona. Ha acusat l’executiu de no haver fet bé la normativa per prohibir l’obertura de nous allotjaments per a turistes i d’haver badat:

Si no es fa bé una normativa i es bada, perquè Janet Sanz ha badat, passa això. Després diuen que soc jo el que ho fomenta!”
Xavier Trias, candidat de TriasxBCN a l’alcaldia

Des del col·loqui al Centre d’Economia, Xavier Trias també ha llançat propostes en clau econòmica. N’ha detallat tres: crear el Barcelona International (un consorci publicoprivat per gestionar la marca Barcelona), fer un districte exterior (per ser “una ciutat amable i acollidora” amb les persones i empreses que han vingut a Barcelona), i crear el Barcelona Knowledge (per fomentar la transferència de coneixement entre centres de recerca d’aquí i de l’estranger).

De la mateixa manera, Trias ha insistit en el “no” a la connexió del tramvia per la Diagonal, ha carregat contra les transformacions urbanístiques impulsades per Colau, i ha demanat un pacte a anys vista per construir habitatge públic a la ciutat.

Què vols saber de les eleccions municipals a Barcelona?