L’Ajuntament vol fer un pas més per donar espai de passeig als vianants durant la fase de desescalada pel coronavirus. Aquest divendres ha anunciat que tallarà el trànsit durant els caps de setmana i festius a sis eixos viaris de la ciutat, com són la via Laietana, la Creu Coberta o Gran de Gràcia. No s’hi podrà circular els caps de setmana ni els festius. S’hi suma la muntanya de Montjuïc, on es destinaran les seves 376 hectàrees a la pràctica d’esport i passejar.

Quins són els eixos que no tindran cotxes tampoc?

Alguns ja formaven part de la iniciativa Obrim carrers (com la via Laietana), però també se’n sumen de nous. En tots els casos, els talls al trànsit seran des de dissabte a les 9 h, fins a diumenge a les 21 h, i els festius de 9 a 21 h.

  • via Laietana: de la plaça d’Urquinaona a la plaça d’Antonio López (fins ara es tallava un cap de setmana al mes)
  • carrers de Sants i de la Creu Coberta: de la plaça d’Espanya al carrer d’Arizala (fins ara es tallaven un cap de setmana al mes)
  • carrer Gran de Gràcia: dels Jardinets de Gràcia a la plaça de Lesseps (fins ara es tallava un cap de setmana al mes)
  • passeig de Sant Joan i carrer de Pi i Margall: de l’Arc de Triomf a la ronda del Guinardó
  • avinguda del Litoral: del carrer de la Selva de Mar al carrer de la Marina
  • rambla de Fabra i Puig: del carrer del Segre al carrer del Tajo

Montjuïc, també sense trànsit

La mesura inclou el tancament al trànsit tots els accessos a la muntanya de Montjuïc i els caps de setmana i festius, a partir del dissabte 23 de maig. Com en els altres eixos, els talls començaran dissabte, a les 9 h, i s’allargaran fins a les 21 h de diumenge. En el cas dels festius, el tall serà de 9 a 21 h del mateix dia. Aquesta mesura permetrà destinar les 376 hectàrees de la muntanya a la pràctica d’esport i a passejar.

347.000 m² d’espai públic

El conjunt de talls de carrers suposarà destinar 347.100 m² addicionals al pas de vianants i esportistes (sense comptar les 376 Ha de Montjuïc). Es tracta d’una mesura que ha pres l’Ajuntament per facilitar que es puguin respectar les distàncies de seguretat entre les persones que surtin al carrer durant el desconfinament pel coronavirus.

En aquesta mateixa línia, el consistori també ha eliminat les àrees d’aparcament que fins ara hi havia a les platges de la Nova Icària, del Bogatell, de la Mar Bella, de la Nova Mar Bella i de Llevant. Totes les mesures s’aplicaran, almenys, fins a finals de juny. Més enllà d’aquesta data, el govern municipal n’estudiarà la continuïtat.

aparcament platja barcelona

Els talls al trànsit a Montjuïc i els sis eixos de ciutat més en cap de setmana segueixen l’estela d’altres mesures preses per l’Ajuntament en un Pla de mobilitat postcoronavirus. En aquest sentit, al carrer del Consell de Cent i a la via Laietana s’hi han ampliat les voreres, per exemple.