L’Ajuntament de Barcelona ha començat aquest dilluns les tasques per pacificar el carrer del Consell de Cent, com una de les mesures perquè els vianants guanyin espai públic amb el desconfinament. L’actuació preveu ampliar les voreres i deixar un sol carril per al trànsit privat a 30 km/h. Coincidint amb els canvis, les motos no podran aparcar a les voreres.

“Si necessitem més espai per als vianants, les motos han d’estar fora de les voreres”, ha afirmat la tinenta d’alcalde d’Urbanisme, Janet Sanz, que ha explicat que conforme es vagi pacificant Consell de Cent, la Guàrdia Urbana informarà dels canvis. En els propers 10 dies es preveu ultimar la transformació d’aquest carrer entre Urgell i el passeig de Gràcia. A banda, també es pacificarà un tram dels carrers de Rocafort i Girona.

carril bici Pau Claris

L’ús del carril bici creix més d’un 300 % als matins

Les mesures de mobilitat de l’Ajuntament inclouen també la creació de nous carrils bici, com els que ja s’han començat a pintar als carrers de Pau Claris (av. Diagonal – pl. Urquinaona) i de València (av Roma – av. Diagonal). Aquests nous corredors estan identificats amb pintura groga i, de moment, no tindran separadors físics, en espera d’una obra més endavant.

Segons l’Ajuntament, coincidint amb la primera fase de desescalada del confinament, aquest cap de setmana, l’ús del carril bici ha crescut un 325 % els matins (de 7 a 10 h) i un 160 % als vespres. “La ciutadania necessita més espai públic per anar en bicicleta i caminar”, ha sentenciat Sanz, per justificar les actuacions. A partir de dijous s’implantarà un nou carril bici a Roger de Llúria.

Sense laterals a Gran Via i la Diagonal, la setmana que ve

Pel que fa als talls de trànsit als laterals de la Gran Via (lateral sud) i de la Diagonal (costat mar entre pl. Francesc Macià i pg. Gràcia; i costat muntanya entre c. Marina i pg. Gràcia), l’actuació no es posarà en marxa fins la setmana que ve, segons Janet Sanz. A banda, la tinenta d’alcalde no ha concretat si l’ampliació de voreres amb pintura que es farà a la via Laietana anul·larà la reforma prevista. “És massa aviat per concretar, però haurem de prioritzar”, ha dit.

via Laietana