Jardins Laribal

Cinc parcs i jardins del Parc de Montjuïc reobriran aquest divendres per facilitar-hi el passeig i la pràctica esportiva durant els dies previs a la fase 1 de la desescalada. Tots ells, que van tancar a causa de la crisi del coronavirus, es troben a la zona de la muntanya de Montjuïc, un dels pulmons verds de Barcelona. Són els Jardins de Mossèn Cinto Verdaguer, els Jardins del Teatre Grec —al Poble-sec—, els Jardins de Laribal, els Jardins d’Aclimatació de Montjuïc i els Jardins de Joan Brossa. A més, els Jardins de Joan Maragall, també a Montjuïc, obriran a partir d’aquest dissabte i només se’n permetrà l’accés els caps de setmana.

La reobertura d’aquests espais verds se suma als 70 parcs i jardins que ja van fer-ho la setmana passada i al Parc de la Ciutadella, al qual es pot accedir des d’aquest dilluns. L’Ajuntament de Barcelona va ordenar el tancament de tots els parcs i jardins de la ciutat després que el Govern espanyol anunciés el decret d’estat d’alarma a causa de la pandèmia. L’objectiu era evitar que la gent sortís al carrer durant els primers dies del confinament.

A banda d’obrir grans parcs de la ciutat, el consistori també vol garantir la distància social entre persones durant els passejos i la pràctica d’esport a través d’una ampliació de l’espai per als vianants. Per això, entre altres coses, prohibirà les motos aparcades a les voreres del carrer del Consell de Cent i Gran Via i Diagonal perdran part dels carrils laterals. A més, l’Ajuntament de Barcelona treballa per reobrir les platges aviat.