Ja ha entrat en vigor la nova regulació que obliga les terrasses de 18 carrers i places de Ciutat Vella a tancar a les 23 hores tots els dies de la setmana. La mesura afecta tots els bars i restaurants del Gòtic i del Raval ubicats en aquests punts considerats zones sorolloses en horari nocturn. A més, des d’aquesta nit s’avança una hora el tancament de la restauració, de les tres a les dues de la matinada. L’objectiu és reduir el soroll nocturn i millorar el descans dels veïns.

La restauració recorre a la justícia contra la retallada

Els restauradors rebutgen la normativa. “El problema no son els bars, nosaltres ajudem a que tot estigui controlat, amb presència policial sortira tot molt millor“, explica un dels hostelers afectats. El Gremi de Restauració també ha mostrat la seva oposició frontal a la retallada horària i ja ha anunciat que recorrerà a la justícia.

Per contra, els veïns del Raval defensen que és una mesura necessària perquè puguin dormir a les nits i denuncien un excés de soroll i conductes incíviques, sobretot quan tanquen els locals.

Reduir el soroll nocturn a Ciutat Vella

Fins ara, aquests establiments podien tancar els vetlladors a mitjanit entre setmana i a la una de la matinada les nits dels caps de setmana. Els negocis afectats es troben dins de la llista de les que l’Ajuntament de Barcelona ha denominat zones tensionades acústicament en horari nocturn després d’un estudi del juliol en què va mesurar els nivells de soroll en aquests carrers.