La campanya del PSC per aquestes eleccions catalanes està marcada aquest cap de setmana per la visita de socialistes amb càrrecs polítics a Madrid, com el ministre de Política Territorial, Miquel Iceta, el president del Govern espanyol, Pedro Sánchez, o la presidenta del Congrés dels Diputats, Meritxell Batet, que ha participat en un míting per primera vegada aquest diumenge.

Aprofitant la també presència del primer tinent d’alcalde de l’Ajuntament de Barcelona, Jaume Collboni, el candidat Salvador Illa ha insistit que hi ha d’haver un “retrobament” entre Barcelona i Catalunya després d’una dècada amb governs independentistes a la Generalitat. El presidenciable del PSC ha acusat els partits “del procés” d’haver debilitat la capital catalana i ha posat d’exemple quan Barcelona va quedar descartada per acollir la seu de l’Agència Europea del Medicament: “Costa més portar projectes a Barcelona i convèncer els agents econòmics que val la pena apostar per nosaltres”, s’ha queixat Illa. Segons ell, és perquè Catalunya no ha estat centrada en la política durant els últims anys.

Granados carrega contra els comuns

La número dos de la llista del PSC, Eva Granados, ha carregat contra En Comú Podem i també contra el líder de Podem, Pablo Iglesias. Ha dit que té la impressió que els comuns fan campanya a favor d’Esquerra Republicana (ERC) i ha enviat aquest missatge als votants d’esquerres: “Faig una crida a la reflexió. […] Si no són independentistes, si no volen que el seu vot acabi contribuint a un projecte independentista, que votin a Salvador Illa”, ha demanat.

Granados s’ha mostrat sorpresa que a Pablo Iglesias (Podem) no li hagi agradat que Salvador Illa sigui el cap de llista dels socialistes i, per tant, ha dit, que no li agradi un govern de coalició per a Catalunya com el que hi ha al Govern espanyol o a l’Ajuntament de Barcelona.