En el tercer dia de campanya electoral, la presidenta de Ciutadans (Cs), Inés Arriamadas, continua fent costat al candidat del partit per a les eleccions del 14 de febrer, Carlos Carrizosa. Tots dos han intervingut en la reunió del Comitè Executiu Nacional de la formació, a Barcelona, i han presentat les bases “d’un govern constitucionalista” amb Cs al capdavant. Han promès fer una auditoria a la Generalitat els primers 100 dies de mandat per conèixer “fins on han malbaratat” els independentistes.

Arrimadas ha explicat que dedicaran “la despesa supèrflua que s’ha destinat al procés, a entitats afins i a xiringuitos d’enxufats, a la sanitat pública“. Al mateix temps, ha marcat dues prioritats més en cas de govern taronja després del 14-F: “Tolerància zero amb la corrupció” i la garantia d'”un sistema trilingüe” a les escoles, que inclogui el català, el castellà i l’anglès. Ciutadans també s’ha compromès a baixar els impostos perquè Catalunya deixi de ser “un infern fiscal”.

Arrimadas planteja reduir tributs a Catalunya

La presidenta de Cs ha assegurat que Junts per Catalunya i Esquerra “asfixien les butxaques de les famílies, pimes i autònoms” i, en concret, ha plantejat reduir el tram de l’IRPF i eliminar l’impost de successions. Finalment, ha proposat que guarderies i escoles infantils de 0 a 3 anys siguin gratuïtes, crear una prestació per fill a càrrec per a famílies vulnerables i impulsar una “llei de mesures urgents” per a la gent gran.

Carrizosa fa gala del paper de Cs a l’oposició

Al seu torn, el candidat a la presidència de la formació ha cridat a omplir les urnes el 14 de febrer per formar un govern “netament constitucionalista”. Carrizosa ha fet gala del paper de Ciutadans en l’oposició: “Hem evitat que Quim Torra es burlés de tots els catalans. El vam obligar a retirar una pancarta, el vam denunciar i això ha provocat la seva inhabilitació“. “Hem evitat que el Parlament es converteix en el Teatre Nacional de Catalunya (TNC) del procés“, ha sentenciat.