L’alcaldessa de Barcelona, Ada Colau, ha defensat un canvi al govern de la Generalitat després de les eleccions del 14-F perquè, entre d’altres motius, es deixi, ha dit, d’ignorar els ajuntaments. I ha posat d’exemple la construcció d’habitatge públic a Barcelona on, segons Colau, el govern municipal està edificant 2.000 habitatges públics, i la Generalitat només 30.

Per superar això, Colau diu que cal un govern d’esquerres “a l’altra banda de la plaça de Sant Jaume”. Els pactes a l’Ajuntament en qüestions com el tramvia per la Diagonal, ha dit, demostren que aquesta aliança és possible. A l’Ajuntament “aquells que ara es veten els uns als altres, el PSC i ERC, han deixat de mirar les seves dretes respectives i han mirat cap a l’esquerra, perquè nosaltres teníem força”.

Albiach acusa JxC de tenir una “deriva trumpista”

La candidata d’En Comú Podem, Jéssica Albiach, també s’ha referit a socialistes i republicans a qui, de fet, està interpel·lant diàriament en aquesta campanya. Del PSC ha assegurat “està jugant a despistar perquè van a la caça del vot de Cs” i d’ERC “que volen tornar a pactar amb la dreta independentista (JxC), que cada vegada té una deriva que és més trumpista”.

Perquè això no passi, ha dit Albiach, cal que En Comú Podem tregui un bon resultat i ha apel·lat a la mobilització de tots aquells que volen un canvi: “Els de sempre aniran a votar, els que no volen un canvi aniran a votar, els que volen seguir amb el desgovern aniran a votar, perquè ells sempre van a votar”, ha advertit.