(ACN) JxC ha redoblat les crítiques contra el PSC. La candidata de Junts a les eleccions catalanes del 14-F, Laura Borràs, ha alertat que el cap de files socialista, Salvador Illa, no resoldrà els problemes de Catalunya: “Salveu-nos d’aquest salvador, que no ens salvarà de res”, ha reclamat fent un joc de paraules amb el nom de l’exministre.

Per la seva banda, el president del partit, Carles Puigdemont, ha comparat la “solvència” del conseller d’Empresa en funcions, Ramon Tremosa, amb la “incompetència” del mateix Illa. En un acte aquest diumenge al matí a la Seu d’Urgell (l’Alt Urgell), Jordi Turull ha carregat indirectament contra ERC, sense mencionar els republicans: “Deixem de parlar d’excuses i de per què no tirem endavant per poder culminar l’1-O”.

Borràs ha apel·lat a un “esforç” per poder sortir del “marc mental espanyol”. “Així ja serem més lliures per poder pensar en el marc que ens interessa”, ha afegit. Tot seguit, l’exconsellera ha atacat Illa advertint que no és la solució de res: “No resol res del que hauria hagut de resoldre. El que fan és la devolució d’un producte defectuós”, ha comentat sobre el retorn de l’exministre a Catalunya.

Jordi Turull en un acte electoral de Junts

Turull també ha reclamat que el 14-F sigui una “onada democràtica que desbordi l’Estat”, i ha afegit que cal “tornar-ho a fer cada vegada que hi hagi urnes”. Turull també ha advertit que aquesta campanya electoral no es tracta de “passar el rasclet” per convèncer que la ciutadania vagi a votar, sinó més aviat de “collir cireres d’una en una”.