La CUP ha acusat partits i entitats espanyolistes de “no admetre la diversitat” de Catalunya i voler “estigmatitzar” el moviment independentista per ser majoritari a les comarques de fora de l’àrea metropolitana de Barcelona. “És un menyspreu cap a l’independentisme i també cap a la gent que treballa a la nostra terra, cap a la nostra pagesia“, ha assegurat David Botran, diputat dels anticapitalistes al Congrés.

La formació, que té Dolors Sabater com a candidata a presidir la Generalitat, lamenta que des de les eleccions catalanes del 2017, guanyades per Ciutadans, hi ha una “fórmula propagandística de l’espanyolisme que deia que el país es dividia entre Tabàrnia i el que en deien despectivament Tractòria“. Això, afegeix Botran, demostra que el moviment no independentista necessita un “enemic interior” a Catalunya.

Davant d’això, el diputat de la CUP ha reivindicat la pagesia com un “motor de canvi” en la història de Catalunya.

“Concreció i realisme” per a la independència

La CUP també ha respost al compromís de Junts per Catalunya “d’activar” la declaració unilateral d’independència del 2017 si l’independentisme supera el 50 % dels vots”. El candidat per Lleida, Pau Juvillà, demana més “concreció i realisme” perquè cal “molta més força” per donar un nou impuls al procés.

Pel que fa a les propostes per reforçar la pagesia, els cupaires aposten per fixar preus dels productes agroalimentaris i, així, evitar “l’especulació dels intermediaris”.