Rosa Suriñach ha pres possessió aquest dilluns com a regidora d’ERC a l’Ajuntament de Barcelona, després de la sortida de Miquel Puig, que va renunciar al càrrec després de fitxar pel Departament d’Economia de la Generalitat. Suriñach ha subratllat el seu compromís per la ciutat i la voluntat de seguir treballant amb vocació pública per aconseguir “que allò que no funciona comenci a funcionar”. També ha remarcat l’aprenentatge que ha fet des de l’activisme local en projectes com el bicibús.

Tenir vocació pública vol dir transformar dins d’un espai o una institució i fer que les coses que no funcionen comencin a funcionar.”
Rosa Suriñach, regidora d’ERC

En el discurs d’estrena com a regidora, Rosa Suriñach ha tingut paraules d’agraïment per a les persones que al llarg de la seva trajectòria l’han ajudat a arribar fins aquí. Entre els qui ha mencionat, l’exalcalde Joan Clos, amb qui, diu, va aprendre “la importància del pacte, l’acord i la negociació” en la gestió d’una ciutat; i l’actual batllesa, Ada Colau, de qui ha subratllat que és “un exemple com a primera alcaldessa, com a dona i mare”.

Suriñach, activista i impulsora del bicibús

També ha assegurat que l’experiència des de l’activisme local, ha estat decisiva per assolir aquest “compromís de voler canviar la ciutat”. En aquest àmbit ha destacat la seva implicació com una de les impulsores del bicibús. Llicenciada en publicitat i relacions públiques, també és membre de la Revolta Escolar i de l’entitat Eixample Respira. Anteriorment va treballar a l’àrea de Promoció Econòmica de l’Ajuntament de Barcelona, i actualment lidera un programa de resiliència urbana a ONU-Hàbitat, l’agència de les Nacions Unides pels assentaments urbans.

Segon canvi a les files d’ERC

L’entrada de Rosa Suriñach és el segon canvi que es produeix al Grup Municipal d’ERC en aquest mandat. El 2020, es va incorporar a les files dels republicans Marina Gassol, en substitució de Maria Buhigas, que va renunciar el setembre d’aquell any. ERC té 10 regidors a l’Ajuntament de Barcelona.