L’exalcalde Xavier Trias decidirà les properes hores si, finalment, serà el candidat de Junts a les eleccions municipals del 2023 a Barcelona. En una intervenció aquest dilluns al matí a Catalunya Ràdio, el possible alcaldable ha assegurat que aquest vespre farà pública la seva decisió sobre una futura carrera a l’alcaldia de la ciutat. “Soc més a prop del sí que del no”, ha dit.

Trias ha explicat que “probablement avui” tindrà les converses que fan falta “per prendre la decisió” i que “serà molt difícil” que no es pronunciï durant el sopar que la federació de Barcelona de Junts per Catalunya farà aquest vespre a les Cotxeres de Sants.

L’exalcalde de la ciutat ha dit que una de les qüestions que reclama és “unitat”, en referència a les diferències entre Junts per Catalunya i el PDeCAT, en què ha “militat durant molt de temps”. Trias creu que “la unitat és una eina bàsica per fer anar les coses endavant” i considera que això depèn de les cúpules dels partits.

Trias rep pressions per ser candidat

En el cas que finalment faci el pas, el partit ho haurà de ratificar en unes primàries que, a la pràctica, serien un tràmit perquè Junts ja fa temps que expressa la voluntat que Trias torni de nou a ser el cap de llista.

A principis d’estiu, l’exalcalde va dir que estava rebent moltes pressions perquè es tornés a presentar per al càrrec i aleshores ja no ho descartava. Fins i tot va encarregar una enquesta per saber quines possibilitats té de guanyar els comicis.