L’alcaldessa de Barcelona, Ada Colau, visita aquest divendres Kíiv, acompanyada pel director de Bombers, Sebastià Massagué. Barcelona atén així la petició formulada per l’alcalde de la capital d’Ucraïna, Vitaliy Klitschko, que en les dues ocasions que ha viatjat a la capital catalana, en els últims mesos, ha convidat Colau a visitar la ciutat.

Acords de col·laboració entre les dues ciutats

Barcelona i Kíiv mantenen un estret lligam des que la capital d’Ucraïna va ser designada com a ciutat convidada de la Mercè l’any que ve. Les dues ciutats han signat un acord de col·laboració i amistat, gràcies al qual Bombers de Barcelona hi ha desplaçat dos vehicles especialitzats així com equipament i material per tasques d’extinció d’incendis i rescat de persones, i també material sanitari. Properament està previst ampliar aquesta aportació.

Foto: Eugene

L’agenda de la jornada

La visita a Kíiv és d’una única jornada, l’organitza l’Ajuntament de la capital ucraïnesa i compta també amb el suport del Ministeri d’Afers Exteriors i l’ambaixada a Ucraïna.

L’agenda de la jornada començarà amb la reunió entre Ada Colau i el seu homòleg de Kíiv a l’Ajuntament, i després, l’alcaldessa recorrerà la ciutat per veure la destrucció causada per la invasió russa. Tot seguit, els dos alcaldes atendran a la premsa.

A la tarda, Colau també farà una visita al cos de Bombers, concretament a la secció que ha rebut els vehicles i el material especialitzat provinent de Barcelona.