Maria Buhigas s’ha acomiadat com a regidora d’ERC en el ple d’aquest dimecres a l’Ajuntament de Barcelona. Buhigas renuncia al càrrec per motius professionals i ha dit adeu als regidors del plenari amb un prec. Els ha demanat que es conjurin per renovar el Pla General Metropolità de Barcelona, l’instrument de planejament urbanístic de la ciutat, que data del 1976 i del qual s’han fet més d’un miler de modificacions puntuals.

“L’urbanisme no és una dèria de la Maria Buhigas”, ha afirmat la ja exregidora al plenari, i ha afegit: “l’urbanisme és l’eina més potent que té un ajuntament per millorar la vida de la ciutadania”. Per això, ha insistit en el prec que ha fet i ha demanat que en aquest mandat es pugui veure el compromís polític per tirar-lo endavant. La majoria de grups, inclosa la tinenta d’alcalde d’Urbanisme, Janet Sanz, s’ha compromès a fer-ho.

Buhigas ha explicat que va entrar en política “amb dubtes” però que ho va fer per “una proposta engrescadora i temptadora” d’Ernest Maragall, a qui ha donat les gràcies per “deixar-me marxar”. L’exregidora d’ERC ha rebut elogis de Maragall, la resta de líders i portaveus municipals i també de l’alcaldessa, Ada Colau, que ha destacat “la manera de fer política” de Buhigas.