Arrenquen les obres per rehabilitar el Palau del Marquès d’Alfarràs, situat al Laberint d’Horta. Els treballs, amb un pressupost de cinc milions d’euros, es divideixen en tres fases que han de servir per aturar la degradació de l’edifici i per recuperar el valor històric i arquitectònic d’aquesta construcció, catalogada com a Bé d’Interès Nacional. La previsió de l’Ajuntament és que la intervenció finalitzi el març del 2024.

Tres fases d’obres al Palau del Marquès d’Alfarràs

Les primeres intervencions consistiran a aturar-ne el procés de degradació i recuperar-ne i conservar-ne els espais originals mitjançant la consolidació estructural de l’edifici. Seguidament, s’impermeabilitzarà i reforçarà la capacitat estructural de les cobertes laterals, així com els revestiments de façana. Tot plegat, amb l’objectiu de conservar el valor patrimonial de la construcció.

Per acabar, es construiran els forjats intermedis que ajudin a garantir la consolidació de l’edifici i es proveirà de les instal·lacions bàsiques, elèctriques, desguassos i parallamps, per al seu posterior manteniment.

L’última rehabilitació, entre el 1983 i el 1987

Els veïns ja havien alertat en diverses ocasions del mal estat de l’edifici. De fet, l’última gran actuació que es va fer al Palau del Marquès d’Alfarràs va ser entre els anys 1983 i 1987. Es va rehabilitar l’ala dreta de l’edifici, que acull el Centre de Formació del Laberint. En aquest espai s’imparteixen cursos i tallers de jardineria, agricultura i biodiversitat, amb l’objectiu d’incrementar i consolidar el coneixement i la divulgació del verd i la natura urbana de Barcelona.