Resultats 14-F a l'Eixample

L’Eixample ha estat un dels quatre districtes on Junts per Catalunya ha estat la força més votada en les eleccions a Catalunya el 2021. La candidatura de Laura Borràs hi ha obtingut el 22,8 % dels vots. El 2017 també van ser la llista més votada, amb el 25,5 % del vot.

El PSC ha quedat a dos punts percentuals de distància, amb el 20,8 % de les paperetes. ERC s’ha situat en tercera posició (18,8 %) i ha perdut prop de tres punts respecte als resultats del 21-D a l’Eixample. En canvi, En Comú Podem millora lleugerament (8,92 %) el percentatge de vot obtingut al districte el 2017 (8,70 %). La CUP és la cinquena força i representa el 7,41 % dels vots vàlids. Vox i Ciutadans han quedat per sobre del 5 % però el PP no ha superat aquest llindar (4,68 %).

El segon millor resultat de JxC a l’Eixample

Dels quatre districtes on Junts per Catalunya ha guanyat el 14-F, a l’Eixample hi ha obtingut el segon millor resultat. Al davant ha quedat Gràcia, on la llista de Laurà Borràs ha obtingut el 23,5 % dels vots. En canvi, els resultats de Sarrià – Sant Gervasi i les Corts han quedat lleugerament per sota dels de l’Eixample.

Resultats anteriors

Al llarg dels anys, CiU ha estat el partit més votat a les eleccions al Parlament al districte de l’Eixample. En els dos últims comicis, Junts pel Sí i Junts per Catalunya van ser la força més votada. Un de cada quatre vots escrutats el 21 de desembre del 2017 a l’Eixample va ser per a Junts per Catalunya. La segona força més votada va ser ERC, amb el 21,4 % dels vots. Ciutadans va quedar en tercera posició (20,4 %).

El bloc independentista (Junts, ERC i CUP) va obtenir el 52,6 % dels vots de l’Eixample a les eleccions catalanes del 2017. En canvi, PSC, PP i Ciutadans van sumar el 37,4 % de les paperetes escrutades.