La candidata de Junts per Catalunya, Laura Borràs, ha comparegut per valorar els resultats de les eleccions del 14-F, en què la seva formació ha obtingut 32 escons. Borràs ha destacat que, per primer vegada, els partits partidaris de la independència han obtingut més del 50 % dels vots, una fita que “ha de tenir conseqüències al govern i al Parlament”. “Catalunya és més independentista que mai i hem d’anar més lluny que mai”, ha assegurat.

Borràs ha explicat que ja ha trucat a Pere Aragonès (ERC) i a Dolors Sabater (CUP) “per treballar plegats”. En aquest sentit, ha dit que la seva aposta és “un govern independentista fort”. “El poble de Catalunya ens ha donat una altra oportunitat i hem de ser respectuosos”, ha subratllat.

“Millor que ara fa tres anys”

El número u de la llista de Junts per Catalunya, Carles Puigdemont, ha assegurat que l’independentisme està “millor que ara fa tres anys” perquè s’han superat el 50 % dels vots i s’ha incrementat el nombre d’escons dels partits independentistes. Puigdemont ha lamentat, però, que s’hagin “perdut milers de vots” independentistes en forces que no han obtingut representació, en referència al PDeCAT, que s’ha quedat sense entrar al Parlament.