La participació en les eleccions a Catalunya ha estat del 53,42 %, 25 punts per sota respecte a les darreres eleccions al Parlament de Catalunya del 2017, quan va arribar al 68,26 %. Enmig d’unes mesures de seguretat sanitàries inèdites i en plena pandèmia pel coronavirus, és la dada de participació més baixa de la història en unes eleccions catalanes. Fins ara el registre més baix era el de l’any 1992 amb un 54,87 % del vot registrat. A la capital catalana la davallada ha estat similar: ha anat a votar un 57,17 % del cens.

Pel que fa a la resta de circumscripcions, on menys ha caigut la participació ha estat a Lleida, que se situa 22 punts per sota dels comicis del 2017. On més s’ha notat la davallada de vots és a Tarragona ja que hi han votat un 28 % menys d’electors que en les últimes eleccions catalanes.

El conseller d’Acció Exterior, Relacions Institucionals i Transparència, Bernat Solé, ha celebrat que s’hagin pogut constituir totes les meses electorals, encara que algunes ho hagin fet amb retard. Solé ha assegurat que hi ha hagut les incidències habituals en qualsevol jornada electoral i que han estat relacionades amb qüestions logístiques. Tot i això, ha subratllat que s’han resolt sense problemes.