La candidata d’En Comú Podem, Jéssica Albiach, ha comparegut per fer una valoració dels resultats de les eleccions del 14-F en què els comuns han mantingut els vuit escons que ja tenien al Parlament de Catalunya. Albiach ha destacat que els resultats de les eleccions demostren que “hi ha una majoria d’esquerres que vol un canvi, que no suporta el desgavell del govern d’ERC i Junts per Catalunya”. De fet ha subratllat que el proper Parlament “serà el més d’esquerres de la història de Catalunya”.

Per la candidata dels comuns, “el govern d’esquerres és imparable i abans o després arribarà”. De fet, ha explicat que aquest dilluns trucarà a Salvador Illa i Pere Aragonès “per seure a una taula a negociar i construir un govern d’esquerres”. Ha demanat a les dues formacions “que es deixin de vetos estèrils més propis d’altres èpoques”.

No a una investidura sense suports

Albiach també ha fet “un prec”: “Que ningú no es presenti a una investidura sense tenir els suports necessaris”. Ha dit que la gent està cansada que li facin “perdre el temps” “amb investidures ‘fake'”.

“Cordó sanitari” a Vox

La candidata ha lamentat que Vox hagi irromput al Parlament i s’hagi situat com a quarta força. Ha demanat que durant la propera legislatura es faci “un cordó sanitari” al partit d’extrema dreta.