Dolors Sabater, la candidata de la CUP, ha comparegut des de Sabadell per valorar els resultats electorals. Amb els nou escons que les urnes han donat a la formació anticapitalista, Sabater ha erigit la seva formació com l’opció “clau” del Parlament. Ha dit que seran novament l’eina per condicionar la governabilitat a Catalunya i ha demanat “plantar cara al marc autonomista” en aquesta nova legislatura.

La cupaire ha dit que “mai s’haurien imaginat que l’extrema dreta entrés amb tanta força” al Parlament. Per això, creu que cal fer un esforç entre grups parlamentaris perquè les propostes de Vox “no arribin a bon port”.

Petició a ERC i JxC

Un cop finalitzat l’escrutini, ha instat JxC, ERC i ECP a reunir-se dilluns per articular consensos al voltant de l’autodeterminació, l’amnistia que “aturi la repressió”, el pla de rescat social per fer front a la pandèmia i la lluita contra el canvi climàtic. “Sobre aquestes idees ja hi ha un consens, però l’hem de convertir en propostes concretes i serà a partir d’aquí que decidirem la nostra posició a l’hora de configurar o donar suport a un govern”, ha dit.