El candidat de Ciutadans (Cs), Carlos Carrizosa, ha comparegut aquest diumenge per analitzar els resultats de les eleccions al Parlament de Catalunya al costat de la líder del partit, Inés Arrimadas. Tots dos han felicitat el PSC per la victòria en vots i s’han retret “no haver sabut mobilitzar” l’electorat constitucionalista. Amb els resultats encara provisionals, la formació taronja perd 30 diputats: dels 36 aconseguits el 2017 —quan va guanyar els comicis—, es queda amb sis.

Carrizosa i Arrimadas han valorat els resultats acompanyats d’altres companys. Ho han fet des del restaurant Terrassa Miramar de Barcelona, on han seguit l’escrutini. Malgrat la patacada al Parlament, els dos dirigents han afirmat que Cs “seguirà treballant per mobilitzar el constitucionalisme que s’ha quedat a casa”. També han assegurat que seran “dignes representants” de part de la població “des de la centralitat, la moderació i la capacitat de pacte per a la convivència i la democràcia”.

“Tristesa” perquè l’independentisme surt reforçat

Arrimadas ha mostrat “tristesa” pel fet que, després d’aquestes eleccions, “el separatisme surt reforçat perquè hem tingut la pitjor participació de la història de la democràcia”. La líder taronja ha lamentat que precisament aquests resultats es produeixen en un moment en què el sobiranisme “està més dividit”. L’aspirant a la Generalitat de Ciutadans també s’ha pronunciat en la mateixa línia i ha dit que, tot i que l’independentisme no representa la majoria social, “tindrà una majoria més àmplia” al Parlament.