llista primaries eleccions municipals 2023 barcelona

Primàries ha anunciat aquest dijous que es presentarà a les eleccions municipals del 2023 a Barcelona. Aquest moviment ciutadà autoorganitzat ha decidit presentar-se a aquests comicis seguint el camí d’altres municipis i, destaquen, “amb una proposta política que treballi a favor de la ciutat i dels seus habitants”.

Per ara, es desconeix qui serà l’alcaldable d’aquesta formació a Barcelona. En aquesta línia, per decidir el candidat, el partit realitzarà un procediment de primàries obertes a la ciutadania. De fet, actualment ja se n’ha obert el formulari per als candidats. L’objectiu és votar la candidatura abans de Nadal i, d’aquesta manera, al gener poder iniciar la campanya.

“Trobar una nova generació de líders polítics”

La presidenta de Nova Política, Violeta Gràcia, ha explicat en l’acte de presentació de la candidatura que un dels objectius de Primàries és “trobar una nova generació de líders polítics, molts diferents dels que hem tingut fins ara”.

Gràcia ha explicat que el reglament de Primàries “és just, igualitari i inclusiu”. A més, també ha destacat que “un dels seus elements clau és que deixa molt clar com es gestionarà el poder i com es prendran les decisions (tant abans de les eleccions com després)”.

D’altra banda, Josep Maria Mas, portaveu del moviment Primàries, ha insistit que “Primàries és de les bases” i ha explicat que l’objectiu és “trencar les dinàmiques de partits tancats”. En la mateixa línia, un dels candidats de Primàries Barcelona, Roger Mallola, ha assegurat que el sistema del partit pretén donar “una oportunitat que el vot no estigui segrestat pels partits actuals”.