ple Ajuntament

Llarga sessió plenària aquest divendres a l’Ajuntament de Barcelona, amb moltes incògnites per resoldre. L’últim ple ordinari del mandat haurà de dirimir què passa amb el conflicte per la ubicació del CAP Raval Nord i l’ampliació del MACBA. El debat arriba poques hores després de la proposta “in extremis” de la Generalitat i la Diputació per ubicar l’equipament sanitari a un solar annex al museu i, per tant, mantenir l’ampliació del MACBA a la Capella de la Misericòrdia.

El govern d’Ada Colau, però, manté en l’ordre del dia del ple el punt per recuperar el solar de la capella per fer-hi el CAP en comptes d’ampliar-hi el MACBA. Aquesta és també la reivindicació que fan un grup de veïns que s’han manifestat aquest dijous després de tancar-se a la Misericòrdia des de fa una setmana. L’executiu municipal vol estudiar la proposta de la Generalitat i la Diputació abans de decidir-se. Veïns partidaris de fer el CAP a la Misericòrdia han anunciat protestes al ple.

[vc_row][vc_column][vc_btn title=”Segueix el ple municipal. En directe” style=”flat” shape=”square” color=”pink” size=”lg” align=”center” i_type=”material” i_icon_material=”vc-material vc-material-arrow_forward” css_animation=”none” add_icon=”true” link=”url:https%3A%2F%2Fbeteve.cat/politica/ple-municipal-marc-2019/|||target:%20_blank|” css=”.vc_custom_1542209372527{margin-top: 10px !important;margin-right: 10px !important;margin-bottom: 10px !important;margin-left: 10px !important;}” el_id=”caixa-vermella”][/vc_column][/vc_row]

Una altra de les incògnites que ha de resoldre el ple és el servei de dentista municipal. La votació depèn d’ERC, que en la Comissió de Drets Socials de la setmana passada va fer reserva de vot. El PSC i la CUP avalen la creació d’aquest servei, que segons les previsions del govern Colau preveu obrir una primera consulta a finals d’any, molt probablement a Nou Barris. El PDeCAT, Cs i el PP hi votaran en contra.

Dues reprovacions més a Colau

En la part d’impuls i control al govern, l’alcaldessa s’enfrontarà a dues reprovacions. D’una banda, Cs vol censurar l’acció de govern en matèria d’habitatge, mentre que el PP vol reprovar els quatre anys d’Ada Colau. Dos debats en clau de balanç de mandat que tindran un to marcadament de precampanya. Si prosperen, el govern Colau sumarà en aquest mandat un rècord de reprovacions al plenari: vuit.

En el torn de precs i preguntes al govern, el PSC demanarà dedicar un carrer a Peret. El PDeCAT preguntarà sobre el cens de pisos buits, mentre que la CUP plantejarà la dissolució de Turisme de Barcelona. ERC, per la seva banda, interpel·larà el govern sobre les indemnitzacions que l’Ajuntament ha de pagar a les constructores a les quals es va rescindir el contracte del túnel de Glòries.