Els veïns del Raval s’han manifestat per reclamar que el CAP Raval Nord es construeixi a l’antiga capella de la Misericòrdia, ara cedida al MACBA. Ho fan el dia abans que se celebri l’últim ple municipal ordinari del mandat, en què es decidirà si es rescindeix el contracte pel qual la capella se cedia al museu. Només així, aquest espai pot acollir el nou centre sanitari.

Sota el lema “Per un CAP Raval Nord digne”, la marxa vol pressionar els grups municipals perquè votin favorablement a la rescissió del contracte amb el MACBA. Caldrà esperar aquest divendres per conèixer els resultats de la votació. Els manifestants acusen els partits d'”irresponsabilitat política” per discutir sobre un tema que, diuen, és prioritari i urgent per al Raval.

La manifestació ha començat a les 19 h davant de la capella de la Misericòrdia, on els veïns del Raval mantenen l’ocupació des de fa una setmana. Precisament la convocatòria serveix també per donar suport al veïnat tancat en aquest espai.

Manifestació pel CAP Raval Nord

Entitats veïnals a favor del Cap Raval Nord

Les reivindicacions dels veïns i dels professionals sanitaris del Raval han rebut el suport de diverses entitats, com la Marea Blanca de Catalunya, la FAVB, el Sindicat de Llogaters o Tanquem els CIE, entre d’altres. També hi ha entitats i usuaris que donen suport a la causa a través de les xarxes socials, amb l’etiqueta .

Amenacen amb noves mobilitzacions

La plataforma CAP Raval Nord Digne vol que el nou ambulatori es faci a la capella de la Misericòrdia. En cas que no s’escolti aquesta reivindicació, els veïns amenacen amb endurir les mobilitzacions. Fins ara, hi ha hagut una entrega de 6.500 signatures, una tancada a la capella i una aturada de 10 minuts dels CAP en suport del nou CAP Raval Nord.