Tal com ha anunciat la gerència territorial de Barcelona de l’Institut Català de la Salut, els centres d’atenció primària de Barcelona s’han aturat 10 minuts aquest dimecres a les 12 h. Els CAP de Barcelona volen expressar així la solidaritat amb el CAP Raval Nord i la seva reivindicació de traslladar-ho a la capella de la Misericòrdia, just davant del MACBA.

Suport a la construcció del CAP Raval Nord a la Misericòrdia

La iniciativa ha sorgit de diferents centres que volien denunciar la situació de deixadesa que viuen actualment els treballadors i els usuaris del CAP Raval Nord. S’ha decidit finalment aturar el servei 10 minuts per mirar d’afectar al mínim possible el servei als malalts.

L’ICS ha reiterat “la urgència per poder tenir un espai on construir el nou CAP” i ha demanat a l’alcaldessa de Barcelona, Ada Colau, que “ofereixi una solució viable”.

L’estat de la qüestió

Cal recordar que aquest estira-i-arronsa entre el CAP Raval Nord i el MACBA per la titularitat de la capella de la Misericòrdia ja fa molts mesos que dura. L’Ajuntament va oferir diferents propostes al museu per reubicar el nou espai expositiu però finalment els veïns i els sanitaris, per mirar de pressionar el consistori, es van tancar a la capella de la Misericòrdia. L’objectiu és aguantar fins al 29 de març, quan el Ple Municipal s’haurà de pronunciar sobre el destí final de la Misericòrdia.