La candidata de la CUP Capgirem Barcelona, Anna Saliente, ha abandonat un debat sobre seguretat a la ciutat organitzat pel sindicat CSIF. Saliente, que ha fet una intervenció inicial, ha justificat la plantada perquè considera que aquest fòrum no era “l’espai legítim” per parlar del model de seguretat de Barcelona i ha acusat el sindicat CSIF de funcionar com “un ‘lobby’ polític que encobreix abusos policials”.

Un grup de persones han acompanyat Saliente en la plantada amb cartells que il·lustraven actuacions policials i que reclamaven la dissolució de la Brigada Mòbil dels Mossos d’Esquadra i de la Unitat de Suport Policial (ara UREP) de la Guàrdia Urbana. En el debat hi havia Neus Munté (número tres de JxC), els regidors Paco Sierra (Cs) i Jordi Coronas (ERC), Joan Ramon Riera (PSC) i el candidat Josep Bou (PP). No hi ha anat cap representant de BComú.

Anna Saliente ha criticat que els partits posin la seguretat al centre de la campanya i que l’enfoquin només des de la perspectiva policial. “El que s’ha de fer no és invertir en més recursos policials i la militarització del carrer, sinó en polítiques socials”, ha afirmat. La candidata de la CUP ha acusat els partits de generar “alarmisme” amb una lectura “poc rigorosa” de les dades i ha dit que aquest discurs “reforça l’extrema dreta”.

Dissolució de Turisme de Barcelona

En el ple d’aquest divendres a l’Ajuntament, la CUP farà un prec al govern municipal perquè iniciï els tràmits per dissoldre el consorci publicoprivat Turisme de Barcelona. La regidora Eulàlia Reguant l’ha culpat de “la massificació turística” de la ciutat i ha recriminat que estigui en mans “dels primers beneficiats del turisme, els grans hotelers”. “La promoció turística s’ha de dirigir des de l’Ajuntament”, ha sentenciat.