Proposta CAP Raval al MACBA

La Generalitat de Catalunya i la Diputació de Barcelona han arribat a un acord “in extremis” per desencallar el conflicte per la capella de la Misericòrdia. El govern català ha fet seva l’última proposta que va fer l’Ajuntament, per construir el nou CAP Raval Nord enganxat al MACBA. Com que són uns terrenys propietat de la Diputació, faltava el seu vistiplau per poder tirar endavant aquesta opció.

Amb aquest moviment, la Generalitat es posa al costat del museu, ja que el MACBA es podria seguir quedant la capella de la Misericòrdia per ampliar les instal·lacions museístiques. L’acord entre la Generalitat i la Diputació preveu que el CCCB es quedi amb els terrenys on actualment hi ha el CAP Raval Nord.

La proposta arriba el mateix dia que la plataforma CAP Raval Nord Digne! ha anunciat que endurirà les protestes si no es rescindeix el contracte de la capella amb el MACBA.

Veïns del Raval continuen reclamant la capella de la Misericòrdia

Per ara, veïns i entitats del barri, així com treballadors del CAP Raval Nord, continuen reclamant la capella de la Misericòrdia per construir-hi el centre mèdic nou. La manifestació perquè el CAP Raval Nord es faci a la capella continua en marxa per pressionar els grups municipals hores abans que comenci l’últim ple ordinari del mandat.

Manifestació pel CAP Raval Nord

De fet, veïns del Raval ja han avançat que mantindran l’ocupació de la capella de la Misericòrdia durant les pròximes hores. Aquest divendres faran una assemblea per debatre l’última oferta de la Generalitat i de la Diputació.

La Generalitat i la Diputació, satisfets amb l’oferta

Les conselleres de la Presidència, de Salut i de Cultura, Meritxell Bodó, Alba Vergés i Mariàngela Vilallonga, i el president de la Diputació de Barcelona, Marc Castells, estan satisfets amb una proposta que resoldrà “un conflicte enquistat”. De fet, Castells ho bateja com una triple victòria.

“Hi guanyen el MACBA, que es podria ampliar a la capella; la ciutat perquè es pot construir el nou CAP Raval als terrenys de la Diputació, i el CCCB perquè es podria ampliar a l’edifici de Josep Maria Sert: encaixa perfectament”

Per la seva banda, el Grup Municipal d’Esquerra Republicana ha celebrat l’acord sobre l’emplaçament del CAP del Raval. Els republicans afirmen que l’acord ha estat fruit de “setmanes de treball” i subratllen que “no s’entendria” que l’Ajuntament no acceptés la proposta.