La plataforma CAP Raval Nord Digne ha anunciat mobilitzacions contundents si finalment el Ple d’aquest divendres rebutja rescindir el contracte de la capella de la Misericòrdia amb el MACBA. El portaveu de la plataforma, Iñaki Garcia, ha advertit que si això es produeix “l’atenció primària de Barcelona no s’aturarà només un quart d’hora. Serà més gran”, en referència a l’aturada de 10 minuts dels CAPs de la ciutat d’aquest dimecres. D’aquesta manera volen pressionar els grups municipals perquè votin favorablement a aquesta opció. Recordem que ja fa gairebé una setmana que els veïns ocupen la capella de la Misericòrdia per defensar l’espai com a futur equipament sanitari. De fet, diuen que si la qüestió no es resol favorablement, es plantegen ocupar-la de forma indefinida. En una compareixença davant dels mitjans de comunicació una infermera del CAP Raval Nord, l’Antonia Raya, ha defensat que la ubicació del futur centre sanitari “ja és  clara”. Afirma que “hi ha un informe tècnic que diu que ha d’emplaçar-se a la capella i hi ha diners per fer-ho.”

Pendents del ple

La qüestió podria acabar d’aclarir-se aquest divendres durant el ple municipal del mes de març. En les darreres hores l’alcaldessa, Ada Colau, ha urgit a aprovar les mesures necessàries per construir el CAP Raval Nord a l’antiga capella de la Misericòrdia i ha garantit l’ampliació del MACBA en una altra ubicació. També des de la CUP van mostrar dimecres el suport als veïns i van pressionar els grups, especialment a Esquerra, perquè votessin a favor de rescindir el contracte amb el MACBA.

Abans d’aquest ple decisiu, veïns i entitats del Raval han convocat una manifestació a les 19 h davant de la capella de la Misericòrdia, en un últim intent per pressionar els grups municipals.

Indicacions al CAP Raval Nord

La petició d’un nou CAP Raval Nord ha arribat també a la senyalització dels carrers del barri. Aquest matí, un cartell assenyalava el CAP en direcció a la plaça dels Àngels. L’acció ha estat reivindicada per Endavant.

Cartell amb CAP Raval Nord