El president de la Generalitat de Catalunya, Pere Aragonès, ha fet la tradicional rebuda institucional dels nous regidors de l’Ajuntament de Barcelona. Hi han anat totes les formacions, excepte els dos regidors de Vox, que no han estat convidats. Aragonès els ha felicitat, i també al nou alcalde, Jaume Collboni, tot i que ha criticat que la seva investidura “projecta l’ombra d’un acord a nivell d’estat fet des de Madrid entre els dos grans partits”, en referència el PSOE i el PP.

També ha lamentat que els partits que han facilitat la investidura de Jaume Collboni tenen dos models de ciutat i de país “oposats” i ha sentenciat: “Volem que Catalunya sigui decidida des de Catalunya i que Barcelona sigui decidida des de Barcelona”: “No poden passar i no han de passar”.

“L’Ajuntament trobarà en el govern de Catalunya lleialtat”

El president del Govern ha assegurat que el nou ajuntament, liderat per Collboni, trobarà en el govern de Catalunya “lleialtat institucional i treball compartit” que, ha dit, “ha de tenir com a base necessària la claredat i la honestedat”. Pere Aragonès ha afirmat que des d’avui es posaran a treballar en una feina “compartida i de corresponsabilitat a banda i banda de la plaça de Sant Jaume”.

“No s’ha de deixar espai a la ultradreta”

D’altra banda, Pere Aragonès defensa que, davant l’amenaça de la ultradreta, “no s’ha de deixar cap espai a aquells que lluiten contra el progrés de drets i llibertats”.

Què vols saber de les eleccions municipals a Barcelona?