La militància d’ERC dona llum verda a fer que el seu candidat, Ernest Maragall, pacti amb Xavier Trias per governar plegats a l’Ajuntament de Barcelona. Les bases ho han decidit fa poca estona a la seu d’Esquerra al carrer de Calàbria en un congrés extraordinari. El resultat de la votació s’ha fet públic minuts abans de les 12 h del migdia d’aquest dissabte. A banda del pacte de govern, la consulta també ha servit per definir el vot dels republicans al plenari d’investidura, que votaran Xavier Trias.

Els detalls del pacte durant les pròximes hores

En un comunicat, Esquerra Republicana ha defensat que la formació “ha treballat sempre per impulsar polítiques socials i transformadores a la ciutat de Barcelona”. Per això, assegura que l’objectiu del pròxim mandat és continuar treballant per “complir amb aquest propòsit, garantint i impulsant una Barcelona que funcioni, una Barcelona capital de Catalunya i una Barcelona de progrés”.

Els republicans també asseguren que els detalls del pacte es donaran a conèixer les pròximes hores.

Els dos caps de llista fa dies que es troben per treballar en un acord de govern. De fet, i segons va poder saber betevé, es van reunir divendres a l’Ajuntament per acabar de tancar l’acord i avançar en les converses. Això, l’endemà que es fes públic que Ernest Maragall i Xavier Trias ultimaven el pacte per governar a l’Ajuntament de Barcelona.  

Un govern en minoria

Aquest acord a dues bandes dibuixa un govern en minoria perquè Trias i ERC sumen 16 regidors (5 per sota de la majoria absoluta, que està en 21 regidors). Les dues formacions han mantingut contactes discrets els darrers dies, tal com demostra la fotografia que va avançar betevé dimarts, amb Trias i Maragall fent un cafè. Els dos caps de llista tampoc no es van amagar de les càmeres després de coincidir en una conferència de Hillary Clinton a Barcelona.

Què vols saber de les eleccions municipals a Barcelona?