Centenars de persones s’han concentrat a la plaça de Sant Jaume per seguir el ple d’investidura de Barcelona. En el moment que la corporació municipal amb el nou alcalde Jaume Collboni i tots els regidors han sortit de l’Ajuntament de Barcelona i s’han dirigit al Palau de la Generalitat, s’han viscut moments de tensió. Collboni ha estat escridassat amb crits de “botifler”, i també s’han sentit missatges en favor de Xavier Trias.

Els regidors de VOX no participen en la recepció a la Generalitat

Els regidors i nou alcalde han travessat la plaça amb posat seriós i amb solemnitat, amb l’única excepció de VOX. Per primera vegada en la història en la sessió de constitució de l’Ajuntament de Barcelona hi hagut absències en la recepció del president de la Generalitat, perquè els dos regidors de VOX, Gonzalo de Oro-Pulido Plaza i Liberto Senderos Oliva, no hi han assistit perquè no han estat convidats per Aragonès.

Mobilitzacions de signe contrari

A la plaça han coincidit concentracions de signe contrari que han quedat separades per tanques que han senyalitzat el passadís per on han travessat la plaça els membres del nou consistori. Entre els qui s’han mobilitzat hi ha seguidors i militants del partit d’ultradreta VOX, però també simpatitzants de Xavier Trias.

Per això, s’han sentit crits de suport al candidat de TriasxBCN però també en contra de Collboni, per part dels mateixos manifestants de VOX.

Paraigües preparats per custodiar el nou ple

El personal de seguretat estava preparat amb paraigües per si hi havia pluja d’objectes obrir-los, però finalment no ha calgut. Més enllà de la cridòria i els xiulets, no hi ha hagut incidents destacats.

A Sant Jaume també hi ha un desplegament policial important amb agents de la Guàrdia Urbana i dels Mossos d’Esquadra.

Què vols saber de les eleccions municipals a Barcelona?