Un centenar de simpatitzants de Vox s’han concentrat a la plaça de Sant Jaume aquest dissabte a la tarda per donar suport al dos regidors electes de la formació que juraran el càrrec en el ple d’investidura. El secretari de general de Vox, Ignacio Garriga, ha assegurat que “és un dia de trist per a Barcelona” i ha carregat contra el que ha qualificat de “sainet” i “mercadeig de vots” que s’està fent a última hora a “despatx tancat” entre PSC i BComú, d’una banda, i Junts i ERC, de l’altra, per erigir-se amb l’alcaldia i el govern municipal.

A la mateixa plaça també hi hagut una concentració de signe contrari, amb una cinquantena de detractors del partit d’ultradreta, tot i que no s’ha produït cap incident destacat.

Els dos regidors electes de Vox, Gonzalo de Oro-Pulido Plaza i Liberto Senderos Oliva, han estat rebuts pels seguidors i militants de la formació amb una pancarta amb el lema “Enhorabuena a los valientes”. Acompanyats per Garriga han travessat la plaça de Sant Jaume i han entrat a l’Ajuntament de Barcelona enmig de crits de: “Hem passat”.

El secretari general de la formació i diputat al Parlament de Catalunya, Ignacio Garriga, ha estat l’únic que ha fet declaracions als mitjans. Malgrat considerar que és “un dia trist”, també ha assegurat que els dos regidors de Vox l’Ajuntament de Barcelona són els únics que hi obren “un capítol d’esperança” que posarà al centre de la política les preocupacions i els interessos dels barcelonins. “Ells esculpiran el futur de la ciutat”, ha sentenciat.

“Venim per fer fora el separatisme i el comunisme”

Garriga també ha lamentat que a Barcelona no hi ha llibertat ni seguretat per culpa dels partits que ara es disputen l’alcaldia, en referència a Xavier Trias i el socialista Jaume Collboni: “No sabem qui serà alcalde, però tots són responsables de la decadència de Barcelona”. Per això, ha reiterat que els dos regidors electes han vingut “per fer fora el separatisme i el socialisme”.

Protesta de contraris a l’entrada de Vox a l’Ajuntament de Barcelona

També a la plaça de Sant Jaume s’han concentrat una cinquantena de persones que han rebut amb una escridassada els dos regidors electes de VOX. La mobilització ha desplegat una pancarta amb la consigna “Aturem l’extrema dreta, per un món sense racisme ni feixisme. Stop VOX”.

Què vols saber de les eleccions municipals a Barcelona?