La cap de llista de BComú a l’Ajuntament de Barcelona, Ada Colau, ha iniciat emocionada el seu discurs durant el ple d’investidura de Barcelona. L’exalcaldessa ha dit que ha votat a favor de la candidatura de Jaume Collboni “sense entusiasme i apostant pel mal menor”. “La Convergència del 3 % no havia de tornar a governar“, ha dit.

La regidora de BComú s’ha dirigit directament a Xavier Trias, que va guanyar les eleccions el passat 28-M: “Té el meu respecte personal, però a les nostres formacions tenim models de ciutat oposades“. Colau ha insistit que els vots que ha rebut el partit de Trias “venen de l’elit de la ciutat i no dels barris populars”.

Lamenta no aconseguir un pacte d’esquerres

En referència a Ernest Maragall (ERC), li ha retret que no s’hagi aconseguit un pacte d’esquerres i, en aquest sentit, també s’ha referit al nou alcalde de Barcelona, Jaume Collboni: “El senyor Collboni no va voler fer una reunió a tres, per tant nosaltres no hem format part de cap pacte”.

“No hem regalat els vots a Collboni”

Colau ha recordat que BComú no ha participat en cap pacte amb cap formació política i amb la seva voluntat d’anar a l’oposició: “No li hem regalat els vots, anem a l’oposició i vostès (PSC) només tenen 10 regidors“, motiu pel qual ha insistit: “Amb 10 regidors i regidores és impossible governar Barcelona”.

La cap de llista de BComú ha lamentat la representació de Vox a l’Ajuntament de Barcelona i ha deixat clar que BComú no normalitzarà les seves polítiques que qüestionen els drets de les dones, els migrants o els col·lectiu LGTBI: “Respondrem i rebatrem cadascun dels seus arguments masclistes, racistes o LGTBI-fòbics”.

Què vols saber de les eleccions municipals a Barcelona?