jaume collboni alcalde investidura barcelona

Sorpresa d’última hora minuts abans del ple d’investidura a Barcelona. Barcelona en Comú ha anunciat que votarà Jaume Collboni (PSC) en la sessió que servirà per elegir el pròxim alcalde de la ciutat. El partit es quedarà fora del govern per fer oposició. BComú ha deixat clar que han pres aquesta decisió sense cap pacte previ amb el PSC i “ni en cap cas” amb el PP.

Segons han informat els comuns en un comunicat una hora abans del ple d’investidura, “la decisió s’ha pres en coherència amb la necessitat d’evitar un govern de Junts que estengui catifes vermelles als lobbies i als sector favorables a les polítiques de la dreta”.

L’alcaldia de Collboni depèn del vot del PP

La candidatura de Jaume Collboni rebrà els suports del PSC i BComú i ara l’alcaldia dependrà del vot del PP. El popular Daniel Sirera posava com a condició que els comuns no formessin part del govern, un escenari que es compleix amb aquest moviment de la formació d’Ada Colau.

BComú manté la porta oberta a un acord progressista

El partit d’Ada Colau lamenta que el PSC “no hagi fet cap moviment per arribar a un acord entre les forces d’esquerres“. Ara bé, Barcelona en Comú només formaria part del govern si pot aconseguir un acord amb el PSC i ERC per fer un tripartit d’esquerres. En el mateix comunicat, deixa clar que des de l’oposició farà “tot el que calgui” per aconseguir-ho.

Què vols saber de les eleccions municipals a Barcelona?