El cap de llista d’ERC, Ernest Maragall, ha criticat durament la investidura de Jaume Collboni com a alcalde de Barcelona amb els vots de BComú i PP. “El seu govern no ho tindrà fàcil perquè la ciutadania serà qui li farà d’oposició”, li ha dit com a avís, i ha sentenciat: “La ciutadania no perdonarà aquest espectacle”. Una frase que ha generat un fort aplaudiment entre els assistents al Saló de Cent.

El republicà ha criticat que aquest ple d’investidura és un “espectacle indigne” que “no té res a veure amb Barcelona”, sinó que “té a veure amb el poder: fred i destructor”. Per ell, la manera en què s’ha elegit Collboni alcalde és “l’espectacle del poder actuant i prenent decisions”.

Agraïment a Trias

Ernest Maragall ha agraït a Xavier Trias el “capteniment d’aquestes setmanes” per haver assumit “el risc com l’autèntic guanyador de les eleccions”. El pacte que han tancat plegats, que s’anomena Acord per un govern de canvi, progrés i benestar, assegura que s’ha fet “pensant exclusivament en Barcelona”

El cap de llista d’ERC ha afirmat que ell continuarà “sent part de l’esperança avui més que mai” i s’ha compromès a “continuar representant l’esperança contra la frustració, la decepció i la indignació”.

Què vols saber de les eleccions municipals a Barcelona?