Eva Parera

(ACN) La candidata de Valents a l’alcaldia de Barcelona, Eva Parera, ha atribuït la “inseguretat” que percep a la ciutat a l’alcaldessa i alcaldable de BComú, Ada Colau, i al del PSC, Jaume Collboni. “Es posen abans al lloc del delinqüent que al del ciutadà”, ha criticat Parera.

En una atenció als mitjans davant la seu de la Guàrdia Urbana de la Rambla, la candidata de Valents a les eleccions municipals 2023 a Barcelona s’ha mostrat preocupada per la inseguretat als carrers i ha assegurat que aquesta “no és la Barcelona que volen projectar al món exterior”. Per combatre això, Valents ha proposat incrementar fins a 10.000 el nombre total d’agents a la ciutat, sumant Policia Nacional i Guàrdia Urbana, i “retornar a la policia el principi d’autoritat perdut”.

Eva Parera també ha proposat “especialitzar” la Guàrdia Urbana i “dotar-la de més recursos”, com “intel·ligència artificial, càmeres o infraestructures”. L’objectiu, segons Parera, és que “puguin treballar conjuntament” amb les unitats especialitzades de Mossos d’Esquadra davant “les ocupacions il·legals” a la ciutat. “Volem una Guàrdia Urbana de proximitat i moderna”, ha reclamat Parera.

També en matèria de seguretat, l’alcaldable ha assegurat que cal “reforçar el nombre d’agents en trens i estacions”, argumentant que “s’estan cometent molts delictes en el subsòl”. Segons l’alcaldable, la ràtio d’agents per ciutadà “està mal calculada” perquè “comptabilitza el nombre de residents, però no el nombre de visitants de la ciutat”.

Què vols saber de les eleccions municipals a Barcelona?