El candidat d’Esquerra Republicana a les eleccions municipals 2023, Ernest Maragall, ha acusat l’exalcalde Xavier Trias i el govern d’Ada Colau i Jaume Collboni d’haver “abandonat” el català a Barcelona. L’alcaldable republicà ha denunciat “una inhibició que ens ha fet retrocedir” i ha criticat falta d’interès per aquesta qüestió. Maragall ha defensat que Esquerra serà “l’eina de recuperació massiva del català” i ha assegurat que farà córrer la llengua per tota la ciutat.

Davant d’una situació que Maragall ha qualificat de “complexitat creixent”, l’alcaldable ha presentat des de la plaça de Garrigó, a Nou Barris, un pla de xoc per fomentar l’ús del català a Barcelona. Precisament, és un districte de la ciutat on només un 5 % dels joves el fan servir com a llengua habitual.

Les línies de treball de Maragall

Si Ernest Maragall és alcalde es compromet a crear un comissionat per la llengua a l’Ajuntament que depengui directament de l’alcaldia. També proposa donar una empenta a l’ús del català des dels equipaments municipals de la ciutat, com ara en centres cívics, biblioteques o equipaments esportius. Els republicans també volen fomentar-ne l’ús social amb especial atenció a la població immigrada i per això Maragall vol recuperar les aules d’acollida. Així mateix, el cap de llista d’ERC ha exigit que la Diputació de Barcelona s’incorpori al Consorci per a la Normalització Lingüística (CNL).

Què vols saber de les eleccions municipals a Barcelona?