Núria Carmona ja és regidora de l’Ajuntament de Barcelona. Ha estat nomenada quan falten poc més de tres mesos per a les eleccions municipals 2023 en substitució de Jaume Collboni. El candidat del PSC va deixar l’Ajuntament a finals de gener per centrar-se a les eleccions del maig.

Carmona, que era la número 10 a la llista del PSC de les eleccions municipals del 2019, passa a ser l’única regidora socialista sense cap càrrec al govern. Amb la marxa de Collboni, l’alcaldessa Ada Colau ja va dir que les competències de l’aleshores primer tinent d’alcaldia les assumiria Laia Bonet (tercera tinenta d’alcaldia) però que no canviaria el cartipàs.

En la presa de possessió, Carmona ha reivindicat el districte on més ha treballat els últims anys, Horta-Guinardó, i s’ha mostrat com una apassionada dels seus barris i de la gent de la ciutat. “Queda poquet, és cert” ha dit , “però és tot un honor”.

Precisament l’alcaldessa ha remarcat el fet poc usual que hi hagi un relleu a aquestes altures del mandat, però alhora s’ha mostrat convençuda que Carmona té experiència per entomar aquesta tasca.

A l’acte hi han assistit membres del govern, companys de partit i dels comuns, i també altres regidors, però no hi era Collboni.

Núria Carmona, amb les tres regidores socialistes de Barcelona: Montserrat Ballarín, Rosa Alarcón i Laia Bonet

Això, el mateix dia que el govern municipal ha presentat un web per mostrar la tasca conjunta que han fet BComú i PSC. Els socis reivindiquen la feina feta com “un sol govern”, malgrat les diferències que han tingut. Unes friccions que s’han fet més paleses en el tram final del mandat, amb qüestions com el Pla d’usos de l’Eixample o la mateixa marxa de Collboni del govern municipal.