L’alcaldessa de Barcelona, Ada Colau, qualifica de “poc seriós” el gest de Jaume Collboni d’abandonar el govern municipal per centrar-se en les eleccions municipals 2023 a Barcelona. En una entrevista a SER Catalunya ha reconegut que la notícia la va agafar per sorpresa, i que el primer tinent d’alcalde no li havia comentat res abans.

Colau no ha volgut “afegir dramatisme” a la renúncia de Collboni. “Això és política”, ha afirmat. Tot i això, sí que ha reconegut que la decisió li ha provocat “perplexitat”. “Escoltant-lo pot semblar contradictori dir que vols governar la ciutat i que per això abandones el govern de la ciutat”, ha comentat. Malgrat tot, l’alcaldessa li desitja “tota la sort del món”. “Jo seguiré fent la feina d’alcaldessa, que en tinc molta”, diu Colau.

Bonet assumirà les funcions de Collboni, però no es refarà el cartipàs

L’alcaldessa, Ada Colau, també s’ha referit a Laia Bonet, que substituirà Jaume Collboni al consistori. L’alcaldessa ha dit que Bonet assumirà les funcions que tenia el fins ara primer tinent d’alcalde, però que no es remodelarà tot el cartipàs municipal. És a dir, ha deixat a entendre que no serà estrictament la primera tinenta d’alcaldia. L’alcaldessa assegura que fer-ho suposaria una “despesa econòmica i tornar a reorganitzar-ho tot”. Creu que no és necessari tenint en compte que “queden tres mesos hàbils” de mandat. Ha garantit, però, que Laia Bonet “tindrà totes les funcions delegades que hagi deixat Collboni”.

Colau també respon a Collboni per WhatsApp

L’alcaldessa ha explicat que en un primer moment no va veure que tenia una trucada perduda i un whatsapp de Collboni de primera hora del matí. “Soc mare de dos nens petits”, ha dit al comentar que a primera hora es dedica a atendre els seus fills. “Després vaig escoltar les notícies i li vaig enviar un whatsapp dient-li que em semblava poc seriós”, ha explicat.

L’alcaldessa creu que la decisió del líder socialista d’abandonar el govern és “molt personal”. “Em consta que hi ha molta gent del partit sorpresa”, assegura. Colau atribueix la renúncia a les darreres enquestes electorals. “El que podia semblar en aquests gestos és que potser estan massa pendents de les enquestes i actuen de forma nerviosa”, afirma.