llista psc eleccions municipals 2023 barcelona

Jaume Collboni ha renunciat a continuar al govern per centrar-se en les eleccions municipals de Barcelona 2023 i ho fa, segons ha dit, per “ser el nou alcalde de Barcelona, si la ciutadania així ho vol”. En una compareixença aquest dilluns al migdia a la seu del PSC, Collboni ha dit que “vol tenir la llibertat per poder explicat el seu projecte” i, alhora, “garantir el funcionament del govern municipal”. El fins ara primer tinent d’alcalde diu que es vol dedicar “al 100 % a construir una candidatura sòlida, seriosa i de majories”.

Collboni, que ha estat rebut amb aplaudiments pels companys de partit a l’inici de la compareixença, assegura que “per ser el nou alcalde s’ha d’estar disposat a anar a per totes i jo vaig a per totes”. Ha afegit que la seva decisió “és meditada, honesta i necessària”.

“Satisfacció amb la feina feta”

Collboni s’ha mostrat satisfet amb la feina feta fins ara a l’Ajuntament i ha explicat que fa aquest pas mirant el futur amb il·lusió. Creu que “no ens hem de conformar amb fórmules del passat ja esgotades”, i ha afegit: “Ens mereixem noves idees i nou projecte”.

La resta de regidors del PSC continuaran al govern

La marxa de Collboni no implica que la resta de regidors socialistes hagin de marxar del govern municipal. Continuaran exercint les seves responsabilitats fins al final del mandat i, per tant, el pacte amb Barcelona en Comú i Ada Colau continua vigent. A Jaume Collboni el substituirà Laia Bonet, que assumirà els càrrecs que ell ocupava. A més, el PSC tindrà una nova regidora al consistori: hi entrarà Núria Carmona, la següent de la llista dels socialistes.

La renúncia es farà efectiva l’1 de febrer

La renúncia de Collboni es farà efectiva l’1 de febrer i, per tant, sí que participarà en el plenari del mes de gener “amb normalitat”, segons ha assegurat. “Les grans decisions del mandat ja s’han pres”, ha dit Collboni, qui ha explicat que fins al final del mandat entren en un pilot automàtic, si bé els regidors socialistes continuaran fent les seves funcions. Collboni també dona per fet que es mantindran els acords i els espais acordats fins a la data de les eleccions municipals.