laia bonet

La tercera tinenta d’alcaldia, Laia Bonet, assumirà a partir d’aquest divendres les àrees que el socialista Jaume Collboni, amb la seva renúncia, deixarà vacants en el govern d’Ada Colau i, finalment, no serà primera tinenta. L’alcaldessa ha signat aquest dijous un decret per delegar a Laia Bonet la direcció de l’àrea d’Economia, Treball, Competitivitat i Hisenda, fins ara liderada per Collboni, però fonts municipals detallen que seguirà com a tercera tinenta d’alcaldia.

Colau ja va dir aquest dimarts, l’endemà de fer-se públic que Collboni deixava el govern municipal i l’Ajuntament per centrar-se en les eleccions municipals del 2023, que no volia fer una reorganització del cartipàs pel cost econòmic que suposa i que la solució seria assignar a Bonet les competències de la primera tinència sense canviar de càrrec. Fonts del PSC accepten el decret de Colau i remarquen que els socialistes segueixen dirigint les àrees de la primera tinència i que el pacte de govern es compleix.

La delegació de les competències a Laia Bonet seran efectives a partir d’aquest divendres, que és quan el plenari prendrà coneixement de la renúncia de Jaume Collboni. El decret de Colau deixa el govern municipal de BComú i el PSC sense ningú amb el càrrec de primer tinent d’alcaldia, una figura política rellevant en un executiu de coalició.