esport platja desconfinament
Foto: Xavi Calvo

Barcelona ha entrat aquest dilluns, 25 de maig, en la fase 1 de desescalada. Coincidint amb aquest pas, l’Ajuntament ha anunciat canvis en l’ús de les platges de la ciutat. Fins ara, els esportistes només en podien fer ús a primera hora del matí (de 6 a 10 h), però vistes les aglomeracions registrades en alguns dies i punts, el consistori ha decidit ampliar la franja també a la nit, de 20 a 23 h. Aquesta franja estava destinada als esportistes federats, que compartiran espai, a partir d’ara, amb els esportistes amateurs i la gent que hi vagi a caminar.

L’afluència mitjana a les platges és del 7 %

El regidor d’Emergència Climàtica i Transició Ecològica, Eloi Badia, ha fet balanç de com ha funcionat l’obertura de les platges per franges (recordem que la gent gran i les famílies en poden fer ús per separat durant la jornada).  Des de dimecres, l’afluència mitjana ha estat del 7 %, tot i que les platges del Bogatell, la Nova Icària i la Barceloneta han registrat pics d’entre un 10 i un 16 %. El que encara no es pot fer -i s’ha volgut remarcar des del consistori- és prendre el sol i el bany recreatiu

L’inici de temporada de platges, prevista per a la fase 2

Anar a la platja per jugar en grup, prendre el sol o fins i tot banyar-se no es podrà fer, segons l’Ajuntament, fins que la ciutat passi a la fase 2. En aquest sentit, s’està treballant per condicionar les platges i tenir-les a punt. Aquesta setmana a la Mar Bella començaran els treballs a la sorra, molt afectada després del temporal Gloria. També es treballarà per posar a punt la platja de gossos, que un any més es preveu que s’obri a la platja de Llevant.