terrasses

Les terrasses dels bars i restaurants de Barcelona han estat tancades més de dos mesos a causa de la crisi del coronavirus i encara ho han estat en fase 0,5 de la desescalada. Això canviarà i, per tant, ja podran obrir dilluns 25 de maig quan Barcelona entri en la fase 1 de la desescalada després de rebre l’autorització del Ministeri de Sanitat. Els restauradors podran, doncs, tornar a treure les terrasses fins a la mitjanit els dies laborables i una hora més els caps de setmana i vigílies de festiu, però amb restriccions per garantir les distàncies de seguretat.

D’acord amb el pla de transició cap a la “nova normalitat” anunciat pel Govern espanyol, les terrasses poden obrir en la fase 1 només amb el 50 % de l’aforament habitual i amb una separació de 2 m entre les taules. Però l’Ajuntament de Barcelona permetrà que la gran majoria dels establiments puguin mantenir o ampliar les terrasses cedint-los espai públic. Es permetrà que un bar o restaurant pugui col·locar de manera extra un mòdul de quatre taules amb quatre cadires cadascuna i, en casos excepcionals, arribar fins a sis taules. La mesura també beneficiarà bodegues i hotels.

Per evitar sobreocupar les voreres i garantir les distàncies, l’Ajuntament permetrà a alguns bars i restaurants que puguin instal·lar temporalment les taules a la calçada. En el cas de rambles i places, les terrasses no podran ocupar més del 50 % de l’espai públic per garantir el desplaçament i l’estada dels vianants.