Barcelona Fase 1
Foto:Xavi Calvo

Els primer dia a la fase 1 de desescalada no ha començat bé per a molts usuaris del Bicing que aquest matí volien agafar una bicicleta per anar a treballar. Des de primera hora, les xarxes socials s’han omplert de queixes al servei que, segons els usuaris, no estava disponible no només en una àrea concreta sinó en moltes parades de la ciutat.

La incidència s’ha allargat de les 7 a les 9 h, hora en què el servei s’ha anat recuperant progessivament fins a arribar al 100 %, segons ha informat l’empresa responsable del servei B:SM. El Bicing està en marxa des del 23 d’abril, després d’haver estat cinc setmanes tancat per la crisi del coronavirus.

La incidència ha durat dues hores

L’avaria ha durat dues hores i ha afectat principalment les persones que anaven a treballar. Segons ha informat B:SM, “les bicicletes es podien agafar amb la targeta i l’app, però la pantalla de les parades apareixia en negre i induïa a la confusió, ja que no podies comprovar si estava ben ancorada“.

Molts usuaris s’han queixat a les xarxes per la incidència: “Primer dia de nova normalitat, però hi ha coses que no canvien”, assegura l’usuari Ana Gámez al seu compte de Twitter.  D’altres, en canvi, han destacat que l’avaria coincidia amb el dia de tornada a la feina de moltes persones.

Els ciclistes han denunciat, sobretot, la manca d’informació proporcionada pel servei de bicis compartides a primera hora.